SEMINI'S AKSIEDENT

PROEVEN

Heb je jezelf altijd al afgevraagd hoe je op een professionele manier bier kan proeven? Wel, hier is dé gids die je zal helpen. De gids om bier te leren proeven werd opgesteld door Ariel Meeusen.  Ben je benieuwd? Dan zit er maar één ding op: schenk jezelf een goed Semini’s Aksiedentje uit en leer de kneepjes van het vak!

Semini’s Aksiedent is een goudkleurig bier van hoge gisting (Tripel – Alc 8,5° vol.) met een frisse zoete toets, doch een karaktervolle, licht bittere nasmaak.

IBU = International Bitterness Units, hoe hoger het cijfer hoe bitterder het bier.

EBC = European Beer Colours, hoe hoger het cijfer hoe donkerder het bier.

Er werd gekozen voor een eerder atypisch glas (waarvan je niet zou verwachten dat het 33cl zou kunnen bevatten).  Het elegante glas zorgt er voor dat er een mooie schuimkraag op het bier blijft staan. Ideaal is het wanneer Semini de schuimkraag ‘draagt’.

109273353_2032112733596003_4710157771315574755_n

HET VISUELE

● Welke kleur heeft het bier en hoe ziet het eruit als het in het glas geschonken is?
● Is het bier helder, zweven er geen verontreinigende deeltjes of gistdeeltjes in?
● Hoe is het met de schuimkraag gesteld? Is die stevig of zakt die direct in?

Goudblond, niet al te fijn offwhite schuim dat mooi wandklevend is en amper inzakt.

DE GEUR

● Hoe ruikt het bier? Fris, muf, fruitig, zoet, bitter, hoppig, kortom: wat ruik ik?

Overduidelijk en herkenbaar hoppig tripelaroma. Het pittige (beetje drop/zoethout) aroma is afkomstig van de verschillende hopsoorten die in Semini’s Aksiedent zijn verwerkt. Wat de typische tripelgeur niet in de weg staat.

DE SMAAK

● Wat proef ik?
● Wat is het mondgevoel en de nasmaak of afdronk?

Eén tip: bier slik je vanwege de aanwezigheid van bitterheid (voor een groot deel veroorzaakt door de hoptoevoeging) altijd door.

Goudblond bier waarvan de pittige en kruidige smaakafkomstig zijn van de hop. Het bier vloeit mooi moutzoet uit in de mond een geeft een aangenaam zacht-bittere en ietwat droge afdronk. Wat nasmaak betreft, blijft die wat hangen. Wat onderstreept dat dit een prima tripel is! Dit is duidelijk een klassiekere tripel dan de Tripel Klok van Boelens, die zachter en fruitiger is.

SEMINI'S AKSIEDENT AANKOPEN

U kan ook Semini’s Aksiedent bestellen middels een formulier of bekijk onze verkooppunten.